Cel voor verdachte van kasteelmoord

Pierre Serry, één van de verdachten in de kasteelmoord, is veroordeeld tot acht jaar cel voor zijn rol in een grootschalige internationale cocaïnesmokkel. Dat heeft het hof van beroep in Gent beslist. Omdat de feiten al van bijna tien jaar geleden dateren, legde het hof een lichtere straf op.

De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry werd samen met twee andere verdachten beschouwd als de leiders van de bende. Serry stond aan de leiding in België, een tweede man was het kopstuk Nederland en een derde in Paraguay. Volgens het parket ging het om een goed gestructureerde organisatie die eerst containers vol waardeloze rommel liet overkomen als testzending en nadien overging tot de smokkel van de cocaïne die een straatwaarde had van 35 tot 57 miljoen euro.

De 63-jarige Serry kreeg in eerste aanleg zes jaar cel maar hij ging in beroep. Het Gentse hof van beroep bevestigde woensdag dat Serry een spilfiguur was. "De beklaagde had in België duidelijk de touwtjes in handen en ging zelf op prospectie in Paraguay", stelde voorzitter Fabienne De Tandt van het hof van beroep.

Foto: archiefbeeld