Identiteit bekend van 1 schutter Texas

Eén van de schutters op de anti-moslimbijeenkomst in Texas is geïdentificeerd. Dat meldt CNN. Het gaat om Elton Simpson, een man uit Arizona, die al eerder werd veroordeeld voor terreurmisdaden. De man zou voor de aanval een tweet verstuurd hebben waarin hij de aanslag aankondigde.  

Simpson werd in 2011 al veroordeeld, omdat hij valse verklaringen had afgelegd in nationale en internationale terreurzaken. Hij kreeg een voorwaardelijke straf van drie jaar. Gisteren reden Simpson en een nog onbekende man naar het Curtis Curwell Center in Garland waar een anti-moslimbijeenkomst bezig was. Ook Nederlands politicus Geert Wilders was daar aanwezig als gastspreker. Toen de mannen het gebouw naderden, schoten ze op een agent. Hij werd in het been geraakt. De politie heeft de mannen neergeschoten. Een robot moest onderzoeken of de mannen ook explosieven op hun lichaam hadden, maar dat bleek niet het geval te zijn. De aanslagpoging werd intussen opgeëist door terreurorganisatie IS.

Volgens CNN stuurde Simpson enkele uren voor de aanslagpoging een tweet met de woorden "Moge Allah ons aanvaarden als Moedjahedien (heilige strijders nvdr.)" en de hashtag '#texasattack'.

De FBI is momenteel bezig met een huiszoeking in Simpsons appartement in Phoenix.