Dossier Aardbeving Nepal

Familie opgelucht: 2 Belgen in Nepal terecht

Jooren Surmont en Nick Verduyne, twee Belgen die op vakantie zijn in Nepal, zijn terecht. Dat meldt hun familie aan VTM NIEUWS. Hun moeder had na de aardbeving een foto verspreid in de hoop hen terug te vinden. 

Martien Prinzie, de moeder van Jooren Surmont, kreeg na de aardbeving zaterdag nog een geruststellend telefoontje, maar sindsdien was er geen spoor meer van de jongens. “Het telefoonnummer waarmee de jongens gebeld hebben, is niet meer bereikbaar. Er nemen wel mensen op, maar die spreken Nepalees, dus daar zijn we niets mee”, vertelt Prinzie. Daarom verspreidde de moeder een foto van de twee, die zaterdag na de aardbeving gemaakt is. De familie hoopte zo in contact te komen met Jooren en Nick.

"Trots!"

Dat is dus vanmiddag gelukt. "Net een verlossend telefoontje gehad met het consulaat in Nepal. Jooren en Nick zijn veilig", laat de moeder weten aan VTM NIEUWS. "Ze zitten op een pleintje met een bende andere toeristen in Kathmandu en slapen daar in tentjes. Ze helpen waar ze kunnen om mensen vanonder het puin te halen. Trots!"

Nick zal op zaterdag terugkeren naar België, Jooren reist zoals gepland nog door naar Thailand.