Dossier Aardbeving Nepal

Belgische alpinisten veilig na aardbeving

De Belgische klimmers die in Nepal deelnemen aan een internationale expeditie zijn ongedeerd. Ook de Belgische klimmers Wim Smets en Jelle Veyt laten elk weten dat ze veilig zijn.

Jelle Veyt was de Mount Everest aan het beklimmen op het moment van de aardbeving. Hij was vlakbij het basiskamp toen de aardbeving een lawine veroorzaakte. Hij liet intussen weten aan VTM NIEUWS dat hij ongedeerd is.

Bergbeklimmer Wim Smets, die momenteel deelneemt aan een internationale expeditie op de Makalu in Nepal, is veilig in het basiskamp. De aardbeving heeft bij hen geen slachtoffers en geen schade gemaakt. Ook een Belgisch team met acht klimmers, die begin april begonnen aan de Makalu-expeditie, is ongedeerd, zo laten ze weten op hun blog.

De Makalu (8463 meter) is de op vier na hoogste berg ter wereld. De mythische berg ligt ten oosten van de Mount Everest op de grens tussen Tibet en Nepal.

Het is nog niet duidelijk of zich ook andere Belgen in het getroffen gebied bevonden. Volgens het Nepalese ministerie van Toerisme vielen er tien doden op de Mount Everest.