Jongen doodt leraar met kruisboog

Een dertienjarige jongen heeft in Barcelona een leerkracht doodgeschoten met een kruisboog. Nog vier anderen raakten gewond. Dat meldt de Spaanse krant El País. De politie heeft de jongen intussen aangehouden. De motieven van de jonge schutter zijn voorlopig nog onduidelijk, maar volgens sommige bronnen was hij boos over een opmerking omdat hij te laat op school was.

Rond half tien vanmorgen kwam de jongen aan op het Joan Fuster-instituut in Barcelona, twee uur nadat de lessen begonnen waren. Hij klopte op de deur van zijn klas en toen zijn lerares Spaans opendeed, vuurde hij zijn eerste pijl naar haar. De vrouw raakte zwaargewond in het gezicht. Daarna richtte de jongen zijn wapen op een klasgenote, de dochter van de lerares, en schoot haar in het been. Een interim-leerkracht hoorde de angstkreten uit het klaslokaal komen en snelde te hulp. Toen hij het lokaal binnenkwam, schoot de jongen een pijl in zijn borst. De leerkracht overleefde de aanval niet. Vervolgens hield de aanvaller zijn klasgenoten gegijzeld op de tweede verdieping van het gebouw.

Een tiental ambulances kwam ter plaatse. Vier gewonden, twee leerkrachten en twee leerlingen, moesten uiteindelijk verzorgd worden. Niemand van hen is in levensgevaar, dat verklaarde de school in een persconferentie.

Zijn medeleerlingen zijn enorm aangeslagen. Sommigen vertelden voor de camera hoe ze naar buiten vluchtten en hun leerkracht in een plas bloed zagen liggen. "Hij had een lijst, een zwarte lijst", vertelt een van de klasgenoten. Ook andere leerlingen vertellen dat "hij al enkele dagen aan het praten was over wapens en een lijst had met daarop alle mensen die hij wilde doden".