Ouders maken video over gestorven baby

De afgelopen dagen is op de sociale media een video massaal gedeeld van een Nederlands gezin en hun doodgeboren dochtertje. Om hun verdriet te uiten, maakten de ouders van het kindje een ontroerende afscheidsvideo en deelden die op Facebook.

De ouders van de kleine Puck hebben al drie zoontjes en wilden al heel lang ook een dochter. Toen de moeder eindelijk in verwachting bleek te zijn van een meisje, waren ze dan ook dolenthousiast over hun 'wondertje' dat de naam Puck zou krijgen. Na 37 weken kregen de ouders echter het vreselijke nieuws te horen dat hun dochtertje dood ter wereld zou komen.

In het filmpje zijn de ouders, de broers en de kleine Puck te zien tijdens de dagen dat ze haar mee naar huis mochten nemen. Met Nederlandstalige muziek op de achtergrond, zie je hoe de familie afscheid neemt van het kindje.“Wij zouden haar maar een paar dagen bij ons kunnen houden en wilden alles uit die dagen halen en vooral de herinnering levend houden voor ons, maar zeker ook voor de kinderen. De film is voor ons heel erg belangrijk en vormt een troost voor ons grote gemis en verdriet”, vertelt de moeder aan de Nederlandse website Famme.nl.

De beelden werden ook op online gezet en werden op korte tijd massaal gedeeld op sociale media. “We hebben besloten om een deel van de film op Facebook te zetten om aan mensen te vertellen over ons verdriet”, zegt de moeder. De aangrijpende beelden zorgen voor veel reactie en dat biedt blijkbaar troost. “Deze reacties en de wetenschap dat nu al heel veel mensen even stil hebben gestaan bij ons verdriet, geeft ons een troost in deze verdrietige tijden”.