Brussel niet op de nieuwe monopoly

Brussel staat niet op het speelbord van de nieuwe wereldeditie ‘Here and Now’ van Monopoly. Nederland heeft met twee steden wel een plaatsje kunnen bemachtigen op het nieuwe spelbord. Giethoorn en Amsterdam zullen op het nieuwe spelbord van Monopoly staan.

De speelgoedproducent Hasbro riep eerder alle fans op om te stemmen op hun favoriete steden. De steden die de meeste stemmen konden bemachtigen, zouden een plek op het Monopoly-bord krijgen. Er werd in totaal maar liefst vier miljoen keer via het internet gestemd.

Het kleine Nederlandse Giethoorn, in Noord-Overrijsel, kon vreemd genoeg ook een plaatsje bemachtigen. Het dorp voerde uitgebreid campagne om de stemming te overleven. Bezoekers konden afgelopen zaterdag een rondvaart of een drankje betalen met Monopolygeld, daarvoor moesten ze wel op Giethoorn stemmen.

Hasbro nomineerde voor België onze hoofdstad Brussel die het uiteindelijk niet gehaald heeft. De andere steden die naast het Nederlandse Amsterdam en Giethoorn op het nieuwe Monopoly-bord staan zijn: Lima (Peru), Hongkong (China), Riga (Letland), Lissabon (Portugal), Istanboel (Turkije), Warschau (Polen), Mexico City (Mexico), Santiago (Chili), Belfast (Ierland), Athene (Griekenland), Belgrado (Servië), Londen (Groot-Brittannië), Moskou (Rusland), Tokio (Japan), New York (VS), Sydney (Australië), Queenstown (Nieuw-Zeeland), Kaapstad (Zuid-Afrika), Taipei (Taiwan) en Madrid (Spanje).