Snoepautomaat neemt je snoep af

Het Britse bedrijf Rheavendors heeft een slimme snoepautomaat op de markt gebracht, de Luce X2 Touch TV. Dat bericht de Engelse krant The Telegraph. Het gaat echter niet zomaar om de zoveelste snoepautomaat. De Luce X2 kan namelijk snoep weigeren aan mensen met overgewicht of aan mensen die volgens de machine al te veel gegeten hebben.

De hoogtechnologische automaat werkt op basis van gezichtsherkenning. Er wordt een bestand bijgehouden waarin de machine je afbeelding, je voorkeuren en andere gegevens kan opslaan. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet iedere keer opnieuw aan te duiden hoeveel klontjes suiker jij in je koffie wil.

Helpen bij dieet

Maar de automaten kunnen eventueel ook toegang hebben tot je medisch dossier. Op basis daarvan analyseren ze dan je gezondheid en beslissen ze in jouw plaats of je die snack niet beter achterwege laat. En ook je aankoopgeschiedenis speelt een rol. Als je vandaag al twee zakken chips hebt gekocht, zou je die derde wel eens niet kunnen krijgen…

Volgens The Telegraph kan de snoepautomaat allerlei handige toepassingen krijgen. Zo zouden fitnessclubs de machine aan hun ledenbestand kunnen linken om ervoor te zorgen dat leden die op dieet zijn niets uit de automaat kunnen halen. Of scholen zouden automaten zo kunnen programmeren dat bepaalde producten niet verkocht worden aan minderjarigen.