MH370 jaar geleden verdwenen

Exact één jaar na de mysterieuze verdwijning van vlucht MH370 hebben Maleisië en Australië gezegd de hoop niet op te geven om de Boeing 777 van Malaysia Airlines terug te vinden en zo een einde te maken aan de voortdurende onzekerheid voor de nabestaanden van de slachtoffers.

Ondanks de weinige materiële gegevens waarover de onderzoekers beschikken, blijft Maleisië zich engageren in de zoektocht naar het vermiste toestel, liet de Maleisische premier Najib Razak weten. Ook de Australische premier Tony Abbott verklaarde vandaag dat er wordt verder gezocht zolang er aanwijzingen zijn.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. Aan boord van het toestel zaten 12 bemanningsleden en 227 passagiers. Twee derde van de mensen aan boord waren Chinezen. Op 29 januari verklaarde Maleisië alle passagiers aan boord van de vermiste vlucht dood en sindsdien wordt het verdwijnen van het vliegtuig officieel als een ongeval beschouwd.

Ondanks de talrijke zoekacties blijft het tot op de dag van vandaag een raadsel wat er met het toestel is gebeurd. De onderzoekers gaan er echter van uit dat het vliegtuig in de Indische Oceaan is neergestort, duizenden kilometers verwijderd van de geplande vliegroute.

Foto: Archiefbeeld.