Zanger Iron Maiden lijdt aan kanker

Bruce Dickinson, de 57-jarige zanger van de heavy metalband ‘Iron Maiden’ lijdt aan kanker. Dat werd vandaag meegedeeld op de website van de groep. Schokkend nieuws, maar de ziekte werd gelukkig in een vroeg stadium vastgesteld. De zanger werd al behandeld en zou tegen mei genezen verklaard moeten worden.

Bruce Dickinson ging rond Kerstmis naar zijn arts voor een routine-onderzoek. Uit tests bleek toen dat de zanger een tumor op de achterkant van zijn tong had. Gelukkig werd de kwaadaardige tumor in een vroeg stadium vastgesteld en kon Dickinson meteen behandeld worden met chemo- en bestralingstherapie. Woensdag liep die behandeling af en voorlopig ziet de prognose er goed uit. De band bericht alvast op hun site dat “de zanger het heel goed maakt”.

Volgens de band verwachten de dokters dat Dickinson zelfs tegen eind mei helemaal genezen mag worden verklaard. Echt zingen zoals daarvoor zal dan wel nog niet meteen lukken. Het zal zeker nog maanden duren voor hij weer helemaal de oude is. De band roept daarom ook hun fans op om nog geduld te hebben. Ze vragen ook om begrip en respect voor het privéleven van de zanger.