Kinderen stierven aan rookvergiftiging

De drie kinderen die afgelopen woensdag gestorven zijn bij de woningbrand in Lennik, zijn omgekomen door rookvergiftiging. Dat is gebleken uit de resultaten van de autopsie die gisteren werd uitgevoerd, meldt het parket Halle-Vilvoorde. De moeder van de drie kinderen, de 35-jarige Sonja T.M., werd gisteren door de onderzoeksrechter aangehouden en in verdenking gesteld van moord. Zij zou de brand gesticht hebben, maar ze heeft voorlopig nog geen enkele verklaring afgelegd.

De vrouw zou woensdag drie van haar vier kinderen opgesloten hebben in een bijgebouw van de gezinswoning, in de Zwartenbroekstraat in Lennik, en die daarna in brand gestoken hebben. Ze belde daarna naar haar man om te melden wat er aan de hand was. Hij belde onmiddellijk de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat voor de kinderen.

Zowel de brandweer als de branddeskundigen stelden tijdens een onderzoek ter plaatse snel vast dat het vuur was aangestoken. Daarop werd de vrouw de hele dag ondervraagd door de recherche van de lokale politie Pajottenland. Ze wilde geen verklaring afleggen, waarop het parket haar liet voorleiden bij de onderzoeksrechter. Dat gebeurde op basis van de vaststellingen van de deskundigen en het verhoor van de vader.

Ook bij de onderzoeksrechter wenste de vrouw geen verklaring af te leggen. Ze verschijnt vermoedelijk dinsdag voor de Brusselse raadkamer.