Micro's vallen uit in de Kamer

De plenaire Kamer heeft woensdagavond noodgedwongen het grote halfrond moeten inruilen voor een - voorlopig onverwarmde - commissiezaal. Aanleiding waren de micro's die na ruim tien uur debat plots dienst weigerden. Of ze het donderdagmiddag voor het vragenuurtje weer zullen doen, valt voorlopig af te wachten.

Na tien uur algemene bespreking van de begroting voor 2015, vatte de Kamer omstreeks 21.00 uur de bespreking per beleidsdomein aan. Het debat was echter nauwelijks op gang getrapt, toen er plots schel gefluit klonk tijdens de tussenkomst van N-VA'er Rob Van de Velde.

Een euvel dat niet zomaar te herstellen bleek. Even werd gedacht aan loopmicro's, maar uiteindelijk werd gekozen om voor het nachtelijke debat uit te wijken naar de Europazaal.

De parlementsleden zelf zagen er de mop wel van in. In de wandelgangen beschuldigden ze mekaar al snel van te lange of te luide tussenkomsten die de micro's fataal werden, terwijl de oppositie zich al grappend afvroeg of dit niet een poging tot muilkorven was van de meerderheid. "Enige probleem is dat het buffet nu veel verder weg is", zo werd tot slot nog geknipoogd.