Groots afscheid van Luc De Vos

Duizenden mensen hebben vandaag afscheid genomen van de overleden zanger Luc De Vos. De Sint-Pieterskerk in Gent zat afgeladen vol en op het herdoopte ‘Lieve Kleine Piranha-plein’ voor de kerk stonden volgens de brandweer nog eens 15.000 mensen om de uitvaart te volgen.

Onder luid applaus kwam de kist van Luc De Vos aan op het Sint-Pietersplein in Gent, dat voor de gelegenheid tot ‘Lieve Kleine Piranha-plein’ werd omgedoopt. Ook bij het binnendragen in de kerk klonk luid applaus.

“Wij zegenen u, Luc. Bij deze laatste momenten tussen ons.” zei bisschop Luc Van Looy, die de uitvaart leidde, toen hij de kist zegende. Nadien legde de 14-jarige Bruno, zoon van De Vos, een icoon neer op de kist van zijn vader.

“Luc is heengegaan op de verjaardag van zijn zoon en wordt begraven op de verjaardag van Sinterklaas”, zei van Looy, die De Vos eerde als inspiratie voor iedereen. “Dat hij altijd tot ons mag blijven spreken en zingen”, zo klonk het nog.

“Wij treuren niet langer dan nodig over dingen waaraan niets valt te doen”, viel te lezen op het bidprentje van de zanger van Gorki. “Ondanks de tegenslagen doen wij altijd verder. We zijn zo jong, we zijn zo jong.”

Na de laatste woorden van bisschop Luc Van Looy werd de kist van Luc De Vos na zijn plechtigheid uit de Sint-Pieterskerk in Gent gedragen. Dat gebeurde net als bij het binnenkomen onder luid applaus. Terwijl de uitvaart nog onder een donkere hemel begon, baadt het ‘Lieve Kleine Piranha-plein’ op het einde in de zon.