Lokeren wint op het veld van Kortrijk

Bekijk de samenvatting vanaf 0:05

Lokeren heeft de slotwedstrijd van de zevende speeldag gewonnne. Het won met 2-3 op het veld van KV Kortrijk. Nill De Pauw was de man van de match met twee doelpunten.

Na 18 minuten klom Lokeren op voorsprong. Hans Vanaken speelde zette De Pauw alleen voor doel en die faalde niet, 0-1. Kortrijk antwoordde meteen via Teddy Chevalier, die de gelijkmaker nette. Amper zeven minuten later, nog steeds voor het halfuur, leidden de Kerels na een doelpunt van Ivan Santini. Hans Vanaken, de gegeerde draaischijf van Lokeren, zette tien minuten voor de pauze de 2-2 ruststand op het bord.

Zes minuten na de koffie scoorde De Pauw zijn tweede van de avond. Hij profiteerde van balverlies bij de West-Vlamingen en trapte de bal onhoudbaar voorbij Keet. Ondanks een slotoffensief bleef de derde Kortrijkse goal daarna uit.

Lokeren wipt dankzij de overwinning van de tiende naar een gedeelde vierde plaats met 11 punten, op 4 punten van leider Anderlecht. KV Kortrijk blijft onderin hangen. De West-Vlamingen haalden slechts 7 punten uit hun eerste zeven matchen. Alleen Zulte Waregem en Lierse doen voorlopig slechter dan het team van Yves Vanderhaeghe.