Kortrijk wint met kleinste verschil

Video: Video: VTM20141108_HETNIEUWSEXTRA
Video: VTM20141108_HETNIEUWSEXTRA
Uw video is aan het laden...

Bekijk de samenvatting van KV Kortrijk - Lierse vanaf 0'45 en de reacties vanaf 7'40.

Na de winst van Zulte-Waregem gisteren moest ook Lierse nog eens winnen wilde het niet laatste eindigen na de eerste periode. Kortrijk had vorige week gedemonstreerd door met 0-4 te gaan winnen bij die andere staartploeg, Cercle Brugge.

Gemiste penalty

Kortrijk had duidelijk vertrouwen opgedaan. Ze namen de eerste helft meteen in handen en Lierse was aangewezen op verdedigen. Santini kon na vijf minuten een eerste keer dreigen met een afstandsschot. De enige echte kans voor Lierse in de eerste helft was voor Masika, die met een hard knal van buiten de zestien Darren Keet tot een knappe redding dwong. Kortrijk had heel veel balbezit en dat leidde tot veel hoekschoppen. In de 30ste minuut leverde dat dan toch een doelpunt op. Thomas Wils werkte de bal in zijn eigen doel. Een pijnlijke owngoal, maar wel een verdiende 1-0 voor KV Kortrijk. Nog geen drie minuten later floot scheidsrechter Frederik Geldhof een penalty voor Kortrijk. Thomas Matton zette zich achter de bal, maar miste de kans op de 2-0.  Dat was ook meteen het laatste grote wapenfeit in de eerste helft.

Gevaar op hoekschop

De tweede helft was een stuk evenwichtiger. Het balbezit was nu meer in evenwicht. In de eerste helft liet Kortrijk de bal nog goed rondgaan, maar nu floreerden beide teams in slechte passes en balverlies. Zo’n voetbal levert natuurlijk ook geen kansen op. Bij Lierse was het vooral aanvaller Masika die wel de drive naar voren toonde en de actie meermaals probeerde te maken. Tot zijn eigen frustratie liep hij zich vaak vast in de Kortrijkse defensie. Net zoals in de eerste helft dwong Kortrijk de meeste hoekschoppen af. In de 69ste minuut kopte Tomasevic aan de eerste paal richting doel en moest doelman Bajkovic een sterke redding uit zijn mouwen schudden. Tien minuten later was er alweer dreiging via hoekschop. Dit keer was het Marusic die goed inkopte, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd door Wanderson. Een slotoffensief van Lierse bleef helemaal uit. Zo won Kortrijk thuis met het kleinste verschil.

Kortrijk in top 6, Lierse laatste

Kortrijk doet een goede zaak met deze overwinning en sluipt voorlopig de top 6 binnen, het staat nu vijfde. Lierse doet dan weer een erg slechte zaak. Met 0 op 12 zakt het naar de laatste plaats in de stand.

1494 keer bekeken