Peeters en Jambon om 15u in debat bij DMD

Exact twee jaar na de verkiezingen van mei 2014 gaan vicepremiers Jan Jambon (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) met elkaar in debat over de Zweedse coalitie in De Meulemeester In Debat, vandaag om 15 uur live op vtmnieuws.be. 

Het is voor het eerst dat de twee belangrijkste ministers van de twee grootste Vlaamse partijen in de federale regering met elkaar in debat gaan. Ze doen dat bij VTM NIEUWS op de vooravond van de tweede verjaardag van de verkiezingen van 25 mei 2014: welke balans maken ze? En nog drie jaar te gaan: wat zijn de perspectieven? 

Dit is ook de dag van een nationale betoging van de drie grote vakbonden, en een week na de peiling van VTM/Het Laatste Nieuws waarin de Zweedse coalitie haar meerderheid fors verliest. Opiniemakers schrijven over België als een ‘failed state’ en voorzitters roepen op tot samenhorigheid. Dat laatste zullen Jan Jambon en Kris Peeters in de verf zetten. Want hoe zit het met die zoveelste vuurproef, de begrotingsopmaak voor 2017 van juli, die op zoek gaat naar 3 miljard euro?

De Meulemeester In Debat, live om 15 uur op vtmnieuws.be en daar te herbekijken.

Twitter: debatteer mee of stuur vragen met hashtag #dmd 

Programma's