Wathelet stapt uit politiek en wordt CEO

Video: Video: Wathelet stapt uit politiek en wordt CEO
Video: Wathelet stapt uit politiek en wordt CEO
Uw video is aan het laden...

Melchior Wathelet (cdH), voormalig staatssecretaris voor Energie en minister van Binnenlandse Zaken in de vorige federale regering onder Elio Di Rupo, stopt met politiek en wordt CEO van Xperthis, een bedrijf gespecialiseerd in informaticaoplossingen voor de gezondheidssector. Wathelet, die nu nog in de Kamer zetelt, legt al zijn politieke mandaten neer.

Melchior Wathelet werd in 2003 voor het eerst verkozen voor de Kamer. Van 2008 tot 2014 was hij staatssecretaris voor begroting, migratie en asiel, gezinsbeleid en federale culturele voorzieningen en later voor energie, mobiliteit, milieu en staatshervorming. In juli 2014 werd Wathelet vicepremier en federaal minister van Binnenlandse Zaken in de ontslagnemende regering-Di Rupo. Wathelet is ook gemeenteraadslid maar hij "zal afstand doen van al zijn politieke mandaten".

Op 15 april start Melchior Wathelet bij de Xperthis Group als waarnemer. In die hoedanigheid heeft hij de gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers en om contact op te nemen met de klanten van de drie filialen van de Xperthis Group. Vanaf 1 juni 2015 zal hij zijn functie opnemen als CEO van de Xperthis Group en van Xperthis NV.

"Vandaag sluit ik een belangrijke en intense fase van mijn carrière af", aldus Melchior Wathelet. "Mijn dank gaat naar iedereen die zoveel vertrouwen in mij heeft gesteld. Ik denk dan vooral aan de mensen met wie ik met veel plezier heb samengewerkt, de leden van mijn diverse kabinetten, aan Benoit Lutgen die ik het beste toewens en uiteraard aan alle kiezers zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest", zegt Wathelet in een mededeling.

Programma's