Dit is Mister Gay Belgium 2016

Video: Video: Dit is Mister Gay Belgium 2016
Video: Dit is Mister Gay Belgium 2016
Uw video is aan het laden...

De 21-jarige Raf Van Puymbroeck is verkozen tot Mister Gay Belgium 2016. Hij zal het komende jaar Skelte Willems opvolgen als ambassadeur voor de holebigemeenschap en wil zich inzetten voor holebi's in de sportwereld.

Al voor de vierde keer werd op zoek gegaan naar een jongeman met uitstraling, die in België en daarbuiten de thema's rond holebi's en transgenders wil behartigen. In het Antwerpse Theater Elckerlyck vond een wervelende show plaats. Onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) kozen uit twaalf finalisten een nieuwe Mister Gay Belgium.

Dat werd Raf Van Puymbroeck, een 21-jarige bachelor lichamelijke opvoeding uit Vosselaar. Hij is danscoach en docent aan de hogeschool Thomas More in Turnhout. Met zijn deelname wil hij het beeld van holebi's en transgenders in de sportwereld aanpassen. Hij zette onder meer een campagne op touw waarmee al zo'n vijftig sportclubs een holebi- en transgendervriendelijkheidscharter ondertekenden. 

Op de tweede plaats eindigde Abdellah Bijat (22), een Gentse student die als moslim hoopte dat met zijn deelname aan de wedstrijd andere moslims de kracht vinden zichzelf te kunnen zijn. Op de derde plaats stond de Zwijndrechtenaar Ignace Vermeulen (19), die jarenlang in de Chiro zat en merkte dat uitkomen voor zijn geaardheid niet evident was.

Programma's