Cannes enthousiast om film Schoenaerts

Video: Video: Cannes enthousiast om film Schoenaerts
Video: Cannes enthousiast om film Schoenaerts
Uw video is aan het laden...

De Belgische acteur Matthias Schoenaerts heeft gisteren samen met de Duitse actrice Diane Kruger op het filmfestival van Cannes de film 'Maryland' voorgesteld. De film neemt in Cannes deel aan de competitie 'Un certain regard' en werd gisterenavond bij de persvoorstelling op applaus onthaald.

'Maryland' is de nieuwe langspeelfilm van de Franse regisseuse Alice Winocour. Matthias Schoenaerts speelt daarin de rol van Vincent, een soldaat die na zijn terugkeer uit Afghanistan te kampen heeft met een posttraumatische stressstoornis. Hij krijgt de opdracht om op het landgoed 'Maryland' Jessie (Diane Kruger) te beschermen, de vrouw van een rijke Libanese zakenman. Tijdens die missie ontwikkelt hij een vreemde fascinatie voor die vrouw, terwijl hij ook geconfronteerd wordt met angstgevoelens en hallucinaties.

De psychologische thriller werd gisterenavond na de vertoning voor de pers op applaus onthaald. 'Un certain regard' is een belangrijke nevensectie van het filmfestival van Cannes. In die officiële competitie staan films met een originele betekenis en esthetiek centraal.

Programma's