VS: "Russen bombardeerden hulpkonvooi"

Video: VS: "Russen bombardeerden hulpkonvooi"
VS: "Russen bombardeerden hulpkonvooi"
Uw video is aan het laden...

Washington beschuldigt Moskou ervan achter het bombardement op een hulpkonvooi van de Verenigde Naties van maandag in Syrië te zitten. Dat bevestigt het Witte Huis.

"Alle aanwijzingen tonen duidelijk aan dat het ging om een luchtaanval", aldus Ben Rhodes, raadgever van president Barack Obama. Hij benadrukt dat enkel de Russen of het Syrische regime achter de aanval kunnen zitten.

Schandalige actie
"In elk geval houden we de Russische regering verantwoordelijk voor luchtaanvallen in deze regio", voegt hij toe. "Dit is duidelijk een enorme humanitaire tragedie, die moet worden veroordeeld", voegt Rhodes nog toe. "Het is een schandalige actie."

"Russische bommenwerpers in buurt"
Op de vraag over welke impact de raid zal hebben op het huidige diplomatieke proces, antwoordde de Amerikaan dat de aanval "ernstige vragen" oproept, maar hij weigert om "de deur te sluiten" voor verdere onderhandelingen.

Bij de luchtaanval kwamen een twintigtal mensen om het leven, onder wie een verantwoordelijke van het Rode Kruis. Volgens een Amerikaanse verantwoordelijke die anoniem wenst te blijven, waren er op het moment van het bombardement twee Russische bommenwerpers van het type SU-24 in de buurt van het dorp Orum al-Kubra.

Moskou en Damascus ontkennen betrokken te zijn bij het bombardement en een Russische generaal trekt zelfs in twijfel of er wel degelijk een luchtaanval plaatsvond. Het Kremlin kondigde aan dat Rusland een onderzoek gestart is naar de gebeurtenissen in de buurt van Aleppo nadat het einde van het bestand werd aangekondigd door het Syrische regime.

Bekijk ook: