Macheteaanval in Duitsland: één dode, 2 gewonden

Video: Video: Macheteaanval in Duitsland: één dode, 2 gewonden
Video: Macheteaanval in Duitsland: één dode, 2 gewonden
Uw video is aan het laden...

Een 21-jarige asielzoeker uit Syrië heeft in Reutlingen, een stad in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg, na een dispuut een vrouw met een machete gedood en drie andere personen verwond.

De dader had kort voor 16.30 uur ruzie met een Poolse vrouw van 45 jaar, en doodde haar met een machete. Daarna zette hij het op een lopen en verwondde hij nog drie mensen op zijn vlucht.

Ruzie
Volgens de Duitse media werkte de dader en het slachtoffer in hetzelfde Turkse restaurant in het centrum van de stad, en kregen ze daar ruzie. Een medewerker van het restaurant zei aan de lokale krant Stuttgarter Zeitung dat de man anderhalf jaar geleden alleen aankwam in Duitsland. De asielzoeker was al gekend bij de politie om verschillende agressiedaden.

Drie gewonden
Op amateurbeelden die werden uitgezonden door nieuwszender NTV is te zien hoe de dader wegvlucht. Tijdens zijn vlucht vernielde hij met zijn machete de voorruit van een auto, waarbij de vrouw die in de auto zat gewond raakte. Hij bracht ook een andere vrouw ten val die daarbij lichte verwondingen aan het hoofd opliep, en sloeg een jongeman in het aangezicht.

Uiteindelijk werd hij door de politie gearresteerd nadat hij door de bestuurder van een BMW bewust werd aangereden. De politie bevestigde niet dat de omgekomen vrouw zwanger was, zoals de krant Bild eerder schreef.

Weer geweld
Het incident veroorzaakt heel wat onrust, omdat het de zoveelste aanval is op korte tijd in Duitsland. Na de aanval met een bijl op een trein in Beieren en de aanval van vrijdag in München zou het al de derde aanval zijn in een week tijd. In totaal vielen er bij die aanslagen 12 doden, onder wie ook de daders van de bijlaanval en die van München.

Programma's