Noodtoestand Frankrijk verlengd

Het Franse parlement heeft ingestemd met de verlenging van de noodtoestand in Frankrijk voor zes maanden. Dat gebeurde vijf dagen na de aanslag in Nice, waarbij 84 mensen omkwamen.

Het wetsvoorstel voorziet in de verlenging van de huidige noodtoestand met zes maanden, dat wil zeggen tot eind januari 2017. De tekst moet nu nog goedgekeurd worden door de Senaat, waar de tekst woensdag behandeld zal worden.

Hollande
Vlak na de aanslag kreeg president Hollande krijgt heel veel kritiek. "Veel mensen vragen zich af of er niet meer bewaking had moeten zijn op zo'n groot evenement met zo'n mensenmassa", vertelde VTM NIEUWS-journalist Julie Colpaert die na de aanslag in Nice was. Ook de poltiek, die na vorige aanslagen zeer sereen bleef, reageerde  nu fel op Hollande. Alain Juppé van de partij UMP zei letterlijk dat als er meer maatregelen waren genomen, dit niet was gebeurd.

Ook de voorzitter van de onderzoekscommissie George Fenech uitte meteen na de aanslag zijn ongenoegen. Na de vorige aanslagen op 13 november werd de onderzoekscommissie ingesteld en Fenech zegt  dat de regering veel te weinig heeft geluisterd en met de adviezen niets heeft gedaan. Hij heeft echt het gevoel dat hij maandenlang voor niets heeft gewerkt. Op Twitter schreef hij zelfs dat Nice een voorspelbare tragedie was.

Bekijk ook:
:

Programma's