Zeker 8 doden door winterstorm in VS

Video: Video: Zeker 8 doden door winterstorm in VS
Video: Zeker 8 doden door winterstorm in VS
Uw video is aan het laden...

Door de winterstorm die momenteel woedt in het oosten van de Verenigde Staten, zijn al minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat melden Amerikaanse media. Duizenden vluchten zijn afgelast, en de overheden vragen de mensen om thuis te blijven.

Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, North Carolina, New Jersey, New York, Virginia en West Virginia hebben de noodtoestand uitgeroepen voor de storm, die op sommige plaatsen tot 60 centimeter sneeuw kan veroorzaken. In de hoofdstad Washington, waar een "sneeuw noodtoestand" is uitgeroepen, kan zondag tot 30 centimeter sneeuw vallen. Het openbaar vervoer in de stad is heel het weekend stilgelegd en talrijke evenementen zijn afgeschaft. In de staten Tennessee, North Carolina en Kentucky zijn al verschillende doden gevallen bij auto-ongevallen.

Door de oproep van de overheid om voldoende voedsel, water en batterijen in te slaan om het weekend door te komen, is er in veel supermarkten een tekort aan voedsel. Meer dan 50 miljoen Amerikanen in meer dan 12 staten werden gevraagd om thuis te blijven. Vrijdagavond zaten bovendien 132.739 gezinnen zonder stroom in het zuidoosten van het land, aldus nieuwszender CNN.

"Leven tot stand still gekomen"
De meeste mensen volgen de raad op om bij dit weer niet naar buiten te gaan. Ook VTM NIEUWS-journaliste Greet Dekeyser in Washington blijft noodgedwongen binnen, vertelt ze ons van thuis uit.

Programma's