Bootvluchteling wint 400.000 euro

Video: Video: Bootvluchteling wint 400.000 euro
Video: Bootvluchteling wint 400.000 euro
Uw video is aan het laden...

Een Senegalese man die acht jaar geleden in Spanje aankwam met een gammel bootje, beleeft deze eindejaarsperiode een echt kerstsprookje. De werkloze man heeft 400.000 euro gewonnen bij de trekking van de kerstloterij. Dat schrijft een lokale krant woensdag.

"Ik kan het niet geloven, zeker niet als ik je zeg dat ik niet eens vijf euro op zak had", zegt de 35-jarige Senegalees Ngame in het toeristische stadje Roquetas de Mar aan de krant La voz de Almeria.

Groepspot
In het stadje van 92.000 inwoners nam Ngame deel aan een groepspot voor de kerstloterij. De deelnemers wonnen samen 140 miljoen euro, waarvan 400.000 euro in de handen van de Senegalees terecht komt.

Bootje
Ngame kwam acht jaar geleden samen met zijn vrouw aan op Tenerife, een van de Canarische Eilanden. "Het is dankzij de Spanjaarden dat wij hier nog zijn want ze hebben ons gered toen we in het water lagen nadat ons bootje, met 65 mensen aan boord, gezonken was."

Baan
Eens aangekomen in Spanje - hij wou Almeria bereiken - liep het leven niet van een leien dakje. Ngame vond enkel tijdelijke baantjes in de landbouwserres die de Andalusische streek rijk is, tot ook dat hem ontnomen werd.

Maar soms zit het geluk in een klein hoekje. Wat de man met de 400.000 euro gaat doen, is niet geweten.

Ngame is niet te zien op de beelden

Programma's