Vijf doden bij aanval op hotel in Kaboel

Video: Video: Vijf doden bij aanval op hotel in Kaboel
Video: Vijf doden bij aanval op hotel in Kaboel
Uw video is aan het laden...

Bij de bestorming van een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, waar gewapende mannen van de taliban mensen gegijzeld hielden, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Volgens de ordediensten waren er ook buitenlanders onder de slachtoffers. Al-Jazeera maakt melding van één Amerikaan en twee Indiërs onder de doden. Er vielen ook zeker vijf gewonden.

Enkele gewapende mannen vielen 's avonds het hotel Park Palace binnen, waar een concert zou plaatsvinden en heel wat buitenlanders uitgenodigd waren. De ordediensten kwamen ter plaatse en er volgde een urenlange belegering. Omstreeks 2 uur plaatselijke tijd was de situatie onder controle.

54 mensen werden bevrijd, aldus politiechef Abdul Rahman Rahimi. De drie aanvallers zouden zijn omgekomen. Zij zouden niet de kans hebben gekregen hun bommengordel tot ontploffing te brengen. De aanval werd intussen opgeëist door de terreurorganisatie taliban. "Het was een zelfmoordmissie van onze strijders. De aanval was kundig voorbereid en gericht op een feest waar talloze belangrijke mensen aanwezig zouden zijn, onder wie Amerikanen", aldus de taliban in een mededeling. 

Programma's