Update: vlucht uit Miami is vertrokken

Video: Video: Meer dan 200 Belgen gestrand in Miami
Video: Meer dan 200 Belgen gestrand in Miami
Uw video is aan het laden...

Meer dan tweehonderd Belgen hebben twee dagen vastgezeten in Miami, in de VS. Normaal zouden ze zaterdagochtend al zijn geland op de luchthaven van Zaventem, maar in Miami werd hun vlucht door technische problemen twee keer uitgesteld. Na een vertraging van 45 uur zijn ze uiteindelijk vertrokken. Rond zes uur maandagochtend worden ze verwacht in Brussel.

De reden voor de vertraging was een technisch defect van de Boeing 767 van Jetair. “Het zoveelste in korte tijd”, zegt Ralph Pais van Claim It, het juridische kantoor dat passagiers bijstaat om een compensatie te krijgen in geval van vertragingen. “Dat vliegtuig was in de voorbije maanden al goed voor elf zware vertragingen.”

"Geen communicatie"

De passagiers waren vooral boos door het gebrek aan communicatie van hun touroperator. “Jetair is hier nergens te bespeuren”, klonk het bij reiziger Kelly Dekeersgieter. “Er wordt totaal niet gecommuniceerd.”

Vergoeding

Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch verontschuldigt zich voor de problemen. “De Amerikaanse wetgeving belet ons tot bij de passagiers te komen.” Elke reiziger krijgt zoals de Europese regels het voorschrijven wel een compensatievergoeding van zeshonderd euro. “Wie extra kosten heeft moeten maken, zoals een extra nacht in een hotel, kunnen hun kostennota bij ons indienen”, garandeert Vanhaelemeesch.

Programma's