Japan: 30 doden bij uitbarsting vulkaan

Video: Video: Japan: 30 doden bij uitbarsting vulkaan
Video: Japan: 30 doden bij uitbarsting vulkaan
Uw video is aan het laden...

Vlak bij de top van de vulkaan Ontake, in Japan, zijn meer dan 30 wandelaars dood teruggevonden. Dat melden lokale media. Over de identiteit van de slachtoffers is voorlopig niets bekend. Reddingswerkers vonden de lichamen tijdens hun zoektocht naar de tientallen vermisten na de uitbarsting van de vulkaan gisteren. Drie andere klimmers werden vanmorgen geëvacueerd door een legerhelikopter.

De vulkaan blijf ondertussen verder uitbarsten, meldt het Japans Meteorologisch Agentschap. Tot hoog in de lucht boven de 3.067 meter hoge berg is de rookpluim te zien. In de eerste berichten werd melding gemaakt van 250 wandelaars die ingesloten zaten, maar de meesten slaagden erin tegen gisteravond op eigen kracht naar beneden te komen.

Ontake is een van de populairste bestemmingen voor wandelaars in Japan. De laatste grote uitbarsting van Ontake dateert van 1979. Toen werd meer dan 200.000 ton as de lucht in gespuwd. In 1991 was er nog een kleinere uitbarsting, en in 2007 veroorzaakte Ontake verschillende vulkanische aardbevingen.

Programma's