Ouders ontvoeren doodziek kind

Video: Video: Ouders ontvoeren doodziek kind
Video: Ouders ontvoeren doodziek kind
Uw video is aan het laden...

De Britse stad Southampton is in de ban van een mysterieuze verdwijning. Een koppel heeft namelijk hun vijfjarig zoontje met een hersentumor meegenomen uit het ziekenhuis en is vermoedelijk naar Frankrijk gevlucht. De politie is een ware zoekactie gestart, want het kind heeft dringend medische hulp nodig.

De jongen kan zich amper voortbewegen en kan niet praten. Hij zit waarschijnlijk in een rolstoel of een buggy. Volgens de politie moet Ashya King dringend gevonden worden. "Hij heeft permanente medische hulp nodig. Hij is onlangs pas geopereerd en er kunnen complicaties optreden. Als hij niet snel gevonden wordt, kan het wel eens fataal aflopen." 

Vermoedelijk zijn de ouders met hun zeven kinderen naar Frankrijk gevlucht. Over het motief is nog niets bekend. De Britse en Franse politie zijn een enorme zoekactie gestart. Via sociale media roepen ze de mensen op om alart te zijn.

De politie van Southampton heeft ook een foto verspreid van de man. Die foto is afkomstig van de bewakingsbeelden van het ziekenhuis. 

Programma's