217 km/u en toch vrijuit

Video: Video: 217 km/h en toch vrijuit
Video: 217 km/h en toch vrijuit
Uw video is aan het laden...

Een man die in maart vorig jaar met 217 kilometer per uur over de A19 reed, is vrijdag vrijgesproken. De advocaat pleitte dat het proces verbaal geen zekerheid bood over de precieze snelheid van de bestuurder, waarop de rechter hem moest vrijspreken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De man raasde zowat een jaar geleden op de A19 in de Westhoek twee agenten in een anoniem voertuig voorbij. Ze zetten de achtervolging in en stelden vast dat ze 234 kilometer per uur reden. Die snelheid schroefden ze terug tot 217 kilometer per uur, omdat ze rekening hielden met de foutenmarge.

Omdat ze tijdens de achtervolging min of meer op dezelfde afstand bleven rijden, noteerden ze in het proces verbaal dat de man ook 217 kilometer per uur reed. Een kalibratietest moest bewijzen dat de snelheid van de politiewagen klopte.

De advocaat van de beklaagde trok echter de kalibratietest in twijfel, omdat nergens stond dat die op de auto sloeg waarmee de agenten rondreden. Het ijkingsattest van een van de flitstoestellen die hadden gediend om de kalibratietest te doen, was bovendien verlopen. Het was dus niet met zekerheid bewezen dat de laagvlieger effectief 217 kilometer per uur reed.

 

Programma's