Uitlevering Trabelsi: vrees voor wraak

Video: Video: Uitlevering Trabelsi: vrees voor wraak
Video: Uitlevering Trabelsi: vrees voor wraak
Uw video is aan het laden...

Sinds de uitlevering van terrorist Nizar Trabelsi, worden Premier Di Rupo, de drie laatste ministers van Justitie (Turtelboom, Onkelinx en De Clerck), minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en drie topmagistraten uit voorzorg geschaduwd. Alle Belgische ambassades hebben de raad gekregen om extra waakzaam te zijn. Veiligheidsdiensten hebben immers een verhoogde dreiging
vastgesteld, wraakacties kunnen niet uitgesloten worden. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en De Tijd zaterdag.

Turtelboom wordt door de veiligheidsdiensten als "close protection" beschouwd, wat in dit geval inhoudt dat zij van alle acht personen het scherpst in de gaten wordt gehouden. Zij was het die donderdag het licht op groen zette voor de uitlevering van de Tunesische terrorist Nizar Trabelsi aan de VS.

Naast de vijf toppolitici zouden ook drie topmagistraten extra bescherming genieten. Concreet gaat het om federaal procureur Johan Delmulle, specialist terrorisme van het federaal parket Bernard Michel
en Christian De Valkeneer, huidig procureur-generaal van Luik. Hij was de man die Trabelsi destijds urenlang ondervraagde en diens bekentenis over het opblazen van de militaire basis Kleine Brogel in een procesverbaal goot.

Programma's