Tiener valt agent aan bij arrestatie Laken

Video: Video: Tiener valt agent aan bij arrestatie Laken
Video: Tiener valt agent aan bij arrestatie Laken
Uw video is aan het laden...

Een Brusselse politieagent is afgelopen donderdag aangevallen tijdens een interventie in Laken. Hij werd opgeroepen na een diefstal. De twee dieven waren gevlucht nog voordat de politie arriveerde, maar één van hen werd even later herkend. De politie wilde hem ondervragen, maar daar had de 17-jarige verdachte duidelijk geen zin in.

Op amateurbeelden, die op de sociale media circuleren, is te zien hoe hij de agent aanvalt. Het duurt een volle minuut vooraleer een collega met de hulp van omstaanders de politieagent kan bevrijden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, en is nog zeker een week werkonbekwaam. De 17-jarige is opgepakt en werd overgeleverd aan het Brussels parket.

Ilse Van de Keere, de woordvoerster van de politie Brussel-Hoofdstad, betreurt het geweld. "Ons politiekorps veroordeelt deze actie waarvan onze collega het slachtoffer is geworden ten strengste. Het is niet normaal en het is zelfs stuitend dat een man of vrouw op de grond geworpen en afgeranseld wordt omdat hij zijn beroep uitoefent", klinkt het op de website van Het Laatste Nieuws.

Programma's