Dossier Vakbondsacties

Actie vakbond stuurt busverkeer in de war

Video: Video: Actie vakbond stuurt busverkeer in de war
Video: Actie vakbond stuurt busverkeer in de war
Uw video is aan het laden...

In verschillende provincies in Vlaanderen is de dienstverlening van De Lijn vanmorgen verstoord door een actie van de socialistische overheidsvakbond ACOD. De grootste hinder situeert zich in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. In Vlaams-Brabant is de hinder beperkt, maar neemt die toe in de regio Leuven. In West-Vlaanderen verloopt alles voorlopig normaal. Dat is vernomen van Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.

Oorzaak van de hinder is een militantenconcentratie van ACOD in Leuven. De overheidsvakbond houdt er infovergaderingen tegen de besparingen van de federale en de Vlaamse regering. In Antwerpen rijdt een kwart van de bussen en trams niet, in Limburg is 17 procent van de bussen niet uitgereden. In en rond Genk en Hasselt zijn de stadsnetten en streeklijnen zwaar verstoord. In Oost-Vlaanderen concentreren de problemen zich in Gent: de trams 1 en 21 rijden om het kwartier, tram 4 om het halfuur. Ook de stadsbussen 3,5,6 en 9 rijden om het halfuur. Op het stadsnet van Aalst is er eveneens hinder. 

Rijdt jouw bus?
De Lijn benadrukt dat de situatie nog kan wijzigen. Heel wat chauffeurs moeten immers nog aan hun dienst beginnen. Volg de actuele stand van zaken op delijn.be.

Programma's