Migranten vallen meisjes lastig op trein

Video: Video: Migranten vallen meisjes lastig op trein
Video: Migranten vallen meisjes lastig op trein
Uw video is aan het laden...

Het parket van Doornik is een onderzoek gestart wegens aanranding van de eerbaarheid op een trein. De feiten zouden zijn gepleegd door drie Syrische vluchtelingen van 12 en 13 jaar, die twee meisjes van 16 jaar en een 22-jarige vrouw bepotelden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De jongens, die in Frankrijk verblijven, werden na een klacht van de vrouw opgepakt en ondervraagd maar weer vrijgelaten. Pas toen ook de twee jongste slachtoffers aangifte deden, afgelopen woensdag, besliste het parket dat de daders opnieuw opgespoord moeten worden.

De feiten speelden zich zondag af op het treintraject Brussel-Doornik. Eerst vergrepen de drie jongens zich aan twee meisjes van 16 jaar, later aan een 22-jarige vrouw. Zij werd lastiggevallen en betast, maar verweerde zich heftig en riep om hulp. Enkele medereizigers en een treinbegeleider konden tussenbeide komen. De vrouw verliet in shock de trein en stapte naar de politie. Intussen had de treinbegeleider ook al alarm geslagen en was er een patrouille onderweg naar Doornik. Daar kon ze de drie jongeren onderscheppen.

Klacht indienen
Wie op zo'n manier aangerand wordt, moet meteen naar de politie stappen, dat zegt minister Geens van Justitie. Hij ziet dat slachtoffers van seksuele misdrijven vaak lang wachten, of helemaal geen klacht indienen.

Programma's